Impotència

noviembre 22, 2009

Es increíble adonar-se de les petites injustícies que es cometen diariament en nom dels diners. Avui mateix em trobava a l’aeroport acompanyant a un grup de voluntaries de Silo, que marxaven a Guinea Bissau. Aquest grup, de 4 persones, portaven bosses carregades d’important material humanitari. Doncs bé, la companyia aérea els hi volia cobrar a preu d’or el lleuger sobrepés de les maletes.

No ha servit de res dir que allà dins no hi havia capricis, sinó material vital que es considerat un tresor en aquella zona tan necessitada. Tampoc ha servit de res obrir les maletes a la vista de tothom i començar a regirar les medecines, material escolar, roba, aliments, etc, i intentar decidir qué es treia. Imagino que un diumenge al mati i amb possible resaca la noia del mostrador no estava per “sensibleries”.

A més, aquesta “mandada”, en nom de la TAP (companyia aérea portuguesa)afirmava que no sóm la única ong que actúa a Guinea Bissau. Qué vol dir això? Que aleshores ja no som tan necessaris? M’agradaria veure el llistat d’aquestes suposades ong’s que es veu que hi van tant… Jo en aquest país tan sols hi he vist extrema pobresa.

En quina classe de món vivim, on fins i tot les companyies aérees ens posen difícil ajudar al tercer món??

Anuncios

4 comentarios to “Impotència”

 1. Toni Rodríguez Pujol said

  Fas bé d’explicar-ho. Ara ja sé en quina companyia d’aviació procuraré no gastar-m’hi mai ni un euro..

 2. Marc said

  Vaya güevazos tenia la tia aquesta, no?

 3. Conde de Nevers said

  Les companyies aèries no són ONGs, són empreses. Les empleades de les companyies aèries fan la seva feina, no poden saltar-se la normativa, treballen per a algú. Les ONGs ja saben quin tipus de tases han de pagar i, és per això, que demanen donatius. Puc entendre la indignació, però no considero que haguem de plantejar-nos en quina classe de món vivim perquè les companyies aèries cobren l’excés de pes d’una ONG. Jo personalment agafaré TAP properament, és una bona companyia amb un historial d’accidents quasi nul. Ah! i seguiré pagant el donatiu mensual a Plan. Per cert, creus que una altra companyia no t’hagués cobrat el pes de més?

  • confusedinbarcelona said

   Hola Conde de Nevers. Si he parlat de la TAP ha estat perque es l’unica companyia amb la que es pot arribar a Guinea Bissau desde Europa (o casi). Ja se que qualsevol altra ens hagues fet el mateix. El tema, que no explico al article per no extendre’m massa, es que ja fa molts anys que aquesta ong viatja a Bissau i, tot i ser clients habituals, cada any ens donen menys recursos i menys avantatges per a poguer transportar material cap aquell pais. Fa uns anys pel mateix pes no ens cobraven tases de mes. Qui sap, potser una altra vegada es tot culpa de la crisis.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: