“Échamelo!”

diciembre 9, 2009

Si hi ha algún moment que m’agradaria recordar d’aquests dies de desconexió al poble es, sense dubte, l’assistència a la Gran Quina de Nadal. Es tracta d’una multitudinària reunió de tota la població local al poliesportiu de l’escola. I quan em refereixo a tot el poble no exagero. Entre les taules s’hi troba tota la familia de la carnisseria, les dones de la peluqueria, l’àvia de l’estanc, el pagés amb el fill conflictiu, el policia i carter a temps parcial i una llarga llista de personatges rics en històries i peculiaritats.

La nit de la Quina es llarga però carregada d’emocions fortes. Intentar aconseguir un dels 25 lots de Nadal comença essent divertit, com un joc. Quan no es guanya res la gent va dient “Bah, aquesta panera no m’interessava, ara bé la bona”. Però quan es van acabant els lots comença a crèixer una espècie de tensió en l’ambient. La noia que canta els nombres en un antic micròfon intenta, sense massa éxit, animar als assistents amb les rimes de sempre: “He dicho ocho?” I tota la sala respón: “el ochooo!”.

Fins l’any passat s’havia de tapar els nombres del cartró amb grans de blat de moro. Aquest fet provocava que cada vegada que algú guanyava tothom llençés salvatjement els grans al guanyador. Es una llàstima que aquest any ja s’hagin volgut posar seriosos i donguessin fitxes de plàstic. El que no canvia mai es el recipient d’on representa que s’han de barrejar bé les boles: una petita garrafa d’aigua que es sacsejada constantment per un home. Evidentment, al final sempre acaben sortint els mateixos nombres, fet que provoca els crits generals del públic de “remena!” i “échamelo!”.

Per part meva tan sols dir que, una altra vegada, aquest any tampoc he guanyat res. Però seguiré confiant en que algún dia em tocarà el SuperLot, aquell que et regalen desde vales per menús al bar principal fins a un lot de productes de la ferreteria. I mentrestant espero a tenir més sort, ja torno a ser a la Gran Ciutat Anònima, aquella on amb prou feines conec els meus veïns ni els botiguers de sota casa. Hola de nou!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: