Exercici per no avorrir-se al metro

febrero 4, 2010

No hi ha cap segon dins d’un vagó de metro que no es pugui aprofitar. Avui mateix, per exemple, estava entrant pacíficament per la porta quan una dona gran, preocupada per trobar un lloc on asseure’s, ha emputxat amb força a tot el ramat de persones que feien pressió per entrar. Un turista, provinent d’algún país més civilitzat, ha intentat argumentar amb la dona, peró no ha aconseguit dir més que “un momento…señora…”. Un cop hem entrat tots he aconseguit trobar un lloc per asseure, i la dona tambè, per si us preocupava l’assumpte.

Al cap d’una estona, quan els meus pensaments ja desvariaven en com es deu insertar la xocolata per fer un coulant, em fixo com la noia que tinc al costat està llegint amb gran interés les propietats alimentàries d’un envàs de Kinder Delice. Just a l’altre costat hi ha una altra noia que està contant alguna cosa amb els dits de la mà. I al davant hi ha un home que ja fa estona que està dormint apoyat al vidre. Em preocupo. S’haurà passat de parada? L’hauria de despertar? Potser ha tingut molt mala nit, potser ha hagut de dormir sobre una taula de ping pong, com a aquella pel·lícula.

Però no fa falta que el desperti, perque d’això ja s’en carrega un acordionista que entra de sobte i converteix el relativament silenciós vagó en una espècie de gòndola veneciana. Un noi es treu els auriculars amb evidents signes de mal humor. Altres es posen nerviosos regirant les carteres. La dona del principi es la primera en donar-li uns cèntims, una cosa no treu l’altra. I a mi ja em toca baixar i despedir-me, mentalment, es clar, d’aquests companys que he tingut en aquest petit viatge.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: